Октай: Дясната ръка на Пеевски е ходил в 7/8 без да участва в интервюта

Вървим към предсрочни избори през есента, но не „две в едно“ с президентските“.

Това каза Осман Октай в предаването „Денят с Веселим Дремджиев“ по TV+ и TV1.

„Слави Трифонов направи обявяването на проектоправителството на Николай Василев по толкова груб начин ми показа, че той не е готов да управлява и ще търси начин някой друг да е виновен за предсрочните избори.“, смята още той.

Никога не съм казвал, че Слави Трифонов е купен. Но в бизнес отношенията, особено при сложни времена, настъпват моменти, в които човек действа различно дори от своите желания. Днес виждаме при него пълно съвпадение с позициите и поведението на „модела Пеевски“ в нападението на служебните министри и ДБ. Виждаме много жестоката съпротива на мафията, която е проникнала навсякъде в държавата“, коментира той.

„Въпросът е защо Трифонов прие среща с хората на Пеевски. Има два отговора: или му е наредено от хората, които стоят зад Пеевски, че с тази среща трябва да легитимира моделът „КОЙ“. Другият отговор е – нарочно да раздразни дотолкова ДБ, че след нейните действия да я посочи като виновник за нови избори“, обясни Октай.

„Вече съм убеден, че след като не се е разбрал с Васил Божков, някой му е предложил изгодни условия за финансиране на телевизията. И изведнъж зад тези пари излизат образи. Имам информация, че през последните месеци Камен Костадинов, който е дясната ръка на Пеевски, е ходил в 7/8 без да участва в интервюта“, каза още той.

„Още след изборите на 4 април, когато беше ясно, че ще има повторен вот и сигурна победа на Слави, някой е отишъл при него и е казал – „ще забравим парите, но предложи ето този кабинет“. Убеден съм, че днес той вече иска да се оттегли от политическия си ангажимент и проектите си и да предложи младежи да ръководят партията“, смята Осман Октай.

„Политическите партии са в пълна зависимост от милиардите на мафията. Слави не знае ли че зад николайвасилевци и миленвелчевци прозира банката на Москва? Когато попаднеш в ситуацията на „курт капан“ или трябва да бягаш, както прави Слави, или да ги обслужваш“, коментира още той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *