Обраха митницата в Благоевград

Крадците са влезли през покрива и са отмъкнали пари и сребърни бижута

Неизвестни лица са обрали митницата в Благоевград, съобщи БНР. По първоначални данни крадците са влезли необезпокоявани през покрива на склад и са откраднали пари и сребърни бижута. Все още не се знае дали става дума за конфискувани ценности. Обирът е извършен през нощта срещу събота. Сградата се охранява, има и камери, съобщава БГНЕС.

При бягството си крадците са разпилели част от взетите вещи. Те са избягали, прескачайки оградата между югозападна митница и бившия Домостроителен комбинат. При оглед на мястото е открито част от откраднатото. В събота следователи събираха изпуснатите бижута, съобщи бТВ.

Покатерили са се по една аварийна противопожарна стълба. Качили са се на покрива, от там са влезли. Отворили са един прозорец. То хората си личи, че са бързали. Криели са се, тъй като има разхвърляни сребърни бижута. Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват. Конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса. В момента се извършват действия по разследването. Прави се оглед на местопроизшествието. Периметърът, който трябва да се огледа, е значителен“, заяви пред БНР шефът на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки.

По случая е започнало разследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *