ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков

ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков в България, тъй като хазартният и футболен бос си е придобил собственост за 1 милион дирхама – местна валута. По законите на ОАЕ той ще получи резидентска виза. Това е било направено още преди време, когато Божков не е бил замесен в скандала с хазарта.

Инвестицията от 1 милион дирхама се равнява на близо 280 хиляди щатски долара и дава възможност на закрила от местните власти.  С ОАЕ България няма споразумение за реадмисия, коментират запознати. А практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения.

Преди години подобно споразумение е подписал и Христофорос Аманатидис, изнестен като Таки. В Дубай луксозни имоти притежава и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Те са купени преди време с пари на компанията “Булгартабак”.

За вариант, че Божков е предприел стъпка към осигуряване на престоя си в ОАЕ се заговори още щом се разбра, че е напуснал България. По телефона той заяви за бТВ, че се намира някъде на Балканите. След това главният прокурор се похвали, че е задържан в ОАЕ и че Божков е зле с географията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *