Нов запис: Не било плик с пари, а с ром и пури (видео)

Дни, след като в медиите и в социалните мрежи бяха публикувани записи от срещата в столично заведение на бившия началник на столичната митница Петко Петков и Пламен Узунов – секретар по правни въпроси и антикорупция на президента, днес Петков излезе с отворено писмо и показа видео.

Според бившия шеф на столичната митница, подаръкът, който е получил Узунов от него по време на срещата, не са пари, а „бутилка ром и пури“. Поводът – „чисто човешка благодарност“ заради съдействие за лечение в чужбина.

На 13 юни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изтеклите записи от заведението така: „Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре… Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда. После другият идва, оглежда, маха телефоните, пак сяда. Почват да пишат на бележки. Прибира у вътрешния джоб и вика: къде са нещата, оня вади отзад: заповядай, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават най-вероятно към Радев, там са назначенията.“

Ето какво обаче казва днес в писмото си до медиите Петко Петков:

„През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас – медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост.“

Телевизия Евроком публикува предоставените от Петко Петков записи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *