Нинова поискала срещата с Решетников

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поискала срещата с ген. Леонид Решетников. Това обяви футболният президент на „Славия“ Венцеслав Стефанов по Би Ти Ви. Той разказа, че именно той е осъществил контакта, а срещата е била преди президентските избори. Тя се случила, защото самият генерал бил на почивка в България.

Според Стефанов, Нинова и Решетников не се харесали, защото бившият руски разузнавач бил монархически насочен, а Нинова била по-соц. Срещата била в хотел, около Докторската градина. Стефанов твърди, че Нинова информирала Решетников, че ген. Румен Радев е кандидата на БСП за бъдещ президент и че не било вярно, че руснакът е дал профил на бъдещ кандидат. Самият футболен президент не бил на срещата.

Стефанов познавал ген.Решетников отдавна, имал връзки в Русия и дъщеря му била завършила МГИМО. Той самият бил русофил, но нямал политически амбиции.

Само преди няколко дни, обвиненият от прокуратурата в шпионаж Николай Малинов разказа как именно „Венци Стефанов му искал телефона на Решетников“. После разбрал, че е направена среща с Корнелия Нинова. Години наред ми я приписваха на мен, оттогава ми е сърдита, но мисля, че споделяме едни и същи идеи, заяви Малинов.

„Щом Николай Малинов казва, значи съм поискал телефона на ген. Решетников. Да, аз свързах ген. Решетников с Корнелия Нинова. Защото искаха да си говорят, желанието беше вероятно на Корнелия. Тя поиска срещата. На срещата Нинова му каза, че Румен Радев е кандидат за президент, и ген. Решетников изрази мнение, а не одобрение. Каза: „Подходящ човек е. Завършил е две академии в САЩ. Истински генерал може да бъде достоен президент.”“, обяви Стефанов.

Той разказа още: „Аз познавам Нинова, разговаряли сме, коментирали сме. Аз като лидер на БСП я познавам. Не ми е казвала защо иска да се срещне с ген. Решетников, това са политически неща, аз не се бъркам в политиката. Свърза се с мен, защото знае, че познавам ген. Решетников. Той беше в България, направихме една човешка среща, проведоха един човешки разговор, нормален. Не се харесаха двамата, защото Решетников има по монархични виждания, а Корнелия е била малко по соц в разговорите за десните политически сили, за това, и той й казал, че такива по социалистически методи нямат бъдеще в България.

Познавам ген. Решетников от много години. Аз съм русофил, без да се бъркам в политиката, симпатизирам на Русия. Приятел съм на ген. Решетников и съм сигурен, че не е искал да шпионира България.

Ген. Решетников работеше повече от 10 години в посолството на Русия в България. Не знам на каква длъжност. Познавам го от Стара Загора, от един хотел в Старазагорските минерални бани, където ходеше на почивка. Шпионски скандал не може да има.  Нормален български човек да познава един руснак, не е ли нормално?“.

Веднага след изявленията на Малинов, прокуратурата обяви, че със заповед на шефа на ДАНС на ген. Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания и настоящ лидер на организацията „Двуглав орел“, е наложена забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години, защото е заплаха за националната сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *