Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама членове на ръководството на социалистите са призовани на разпит от прокуратурата по жалба на Кирил Добрев. Това обяви Нинова, която заяви, че държавното обвинение участва в опит за вътрешнопартиен преврат.

Тя съобщи, че е призована също така да предостави на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от последния национален съвет на левицата от края на август.

Освен нея призовки са получили и Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Според Нинова жалбата на Добрев е, че не е допуснат на този национален съвет, но също според нея Добрев е присъствал и на два пъти се е изказвал.

Нинова припомни, че той е бил изключен от левицата, но съдът не е вписал промяната. Тя упрекна прокуратурата, че се меси във вътрешните дела на социалистите и това е безпрецедентно.

И заяви, че цялата държавна машина е задействана срещу БСП, а държавното обвинение е “бухалка срещу неудобните”:

Няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, да заповядат, чакам ги на “Позитано” да дойдат и да си ги вземат. Няма да се явим на разпит ние тримата. Ще сигнализираме всички възможни европейски и български институции за това, което се случва. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им, в задкулисието им, каквото и да правят и какъвто и натиск да ни оказват”.

“Няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, да заповядат, чакам ги на “Позитано” да дойдат и да си ги вземат. Няма да се явим на разпит ние тримата. Ще сигнализираме всички възможни европейски и български институции за това, което се случва. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им, в задкулисието им, каквото и да правят и какъвто и натиск да ни оказват”, каза Корнелия Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *