баба стойна
Водачът на БСП Корнелия Нинова обвини МВР, че използва репресивни мерки срещу възрастна жена. Тя се обърна към вътрешния министър Младен Маринов, като го попита дали е оказвана репресия върху 73-годишната баба Стойна, която излезе на протест срещу Бойко Борисов.

Оказва се, че след участието й на протеста и изявлението пред телевизията на БСП, полицаи отишли да препитат възрастната жена в дома за самотни хора в столицата. „Преди две седмици обгазявахте протестиращи със сълзотворен газ, сега разпитвате 73-годишна жена. В момента разбираме, че навън има 1000 протестиращи и тях ли ще профилактирате, посещавате и да им пишете предупредителни протоколи, повече да не участват в протести“, попита Нинова.

Маринов отговори, че натиск върху баба Стойна не е имало. Полицаите били извикани в дома от директора заради трима души, които влезели там, пренебрегвайки забраната за достъп на външни лица заради грипната епидемия. Баба Стойна не е била обект на полицейска проверка, посочи той. Трима непознати лица са посетили дома, като са влезли при баба Стойна. Става въпрос за двама мъже и една жена. На мястото е извикана и патрулка. Сведени са показания и от хората в дома. Самата баба Стойна дала показания, че тримата не са се съобразили с разпорежданията в дома.

Според Корнелия Нинова баба Стойна дала тези показания от страх. От страх да не я изгонят от дома, по думите червения лидер, тя е подписала тези показания. Затова Нинова смята, че Младен Маринов на практика е използвал властта за репресии срещу протестиращите. Тя цитира последващо интервю на баба Стойна, в което тя казва, че се притеснява да не бъде изгонена от дома. „Ей заради този страх сигурно жената е готова да ви подпише, че тя е била полицаите, а не те нея са ходили да разпитват. Поставям този въпрос като конкретен факт, като конкретна случка, от който искам да изведа голямото“, каза Нинова. “Използва се една възрастна жена за политически цели”, посочи от своя страна Младен Маринов. Полицаите нямали причина да принуждават възрастна жена да подписва, каквото и да било, твърди той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *