Николай Радулов: От 10 г. всеки назначен шеф в спецслужбите е бил на интервю при Пеевски

„През последните 10 години в специалните служби упорито се говори, че няма назначен човек на ръководен пост, без да е минал преди това на интервю с Делян Пеевски“, заяви през бТВ в петък експертът по сигурност проф. Николай Радулов, който в момента е член на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

По думите му дълги години ще има последствия от това, че в специалните службите са били назначавани верни, но некадърни хора.

За уволнените от служебното правителство шефове на специалните служби Радулов каза:

„Изведнъж се оказа, че са страшни борци срещу руския шпионаж. Съвсем скоро ще се разбере дали наистина е така. За да се работи по какъвто и да е било шпионин, в службите остават следи. Много ми е интересно да разбера и ще разбера какви разработки има по отношение на тези няколко нещастни хорица, които заловиха с преписки от вестници – „много сериозни шпиони“. Ръководителят им беше наречен резидента от прокуратурата, за да му се придаде важност. Резидент е най-старшият ръководител в разузнавателната служба“, коментира още експертът по сигурност.

„Много ми е интересно какви и колко разработки има по отношение на АЕЦ „Белене“, защото там загубихме милиарди, за руското влияние и руските шпиони по отношение на този тръбопровод – Балкански, Турски или какъвто ще да е, който се строеше от руски и украински фирми, охраняваше кой знае защо на българска територия от руски служби“, каза още проф. Радулов.

„Ако за всичко това няма нито една следа, нито една заведена разработка, а става думи за загуби за държавата около 10 млрд. лв., аз задавам въпроса кой е руският шпионин – този, който е дал 10 млрд. за каузата на Путин, или няколко души, пенсионери, които са полудели от безделие и преписват неща от вестниците?“, попита представителят на „Има такъв народ“.

За зам.-председателя на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, който подаде оставка след като бе сложен от САЩ заедно с бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и укриващия се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков в списъка със санкционираните българи по закона „Магнитски“, каза че двамата са работили заедно в Държавния резерв. По-късно по необясними причини Желязков се развива в енергетиката, макар да има хуманитарно образование.

„Там са комплексни причините. Мисля, че има твърде много информация за неговата работа и в енергетиката. Става дума за информация, която е представлявала интерес за американските специални служби“, допълни Радулов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *