Нели Куцкова: Толкова облаци се събраха над Гешев, че дори защитниците му видяха, че ги позори

Тя е сред първите хора в нашата държава, които са се опълчвали на главен прокурор и са искали неговото отстраняване, но без успех. Тази неделя в „Срещу течението” говори съдия Нели Куцкова, бивш говорител на Висшия съдебен съвет.

„Много дълго време ГЕРБ и ДПС крепяха стола на Иван Гешев. Мисля, че те трябва да си дадат сметка, че процедурата по освобождаване на един главен прокурор е дълга, тежка и не зависи от тях, а от ВСС. Толкова много облаци се събраха над главата на Гешев, че дори тези, които го защитаваха, видяха, че той по-скоро ги позори, отколкото да им е полезен”, заяви Куцкова. Според нея обвинител №1 няма да изкара мандата си докрай.

„Ще видим дали ще реши да си спести унижението и ще си подаде сам оставката, или ще се бори докрай. Ако ме питате, изобщо не биваше да бъде избиран за главен прокурор”, поясни бившият говорител на ВСС.

На въпрос как оценява ролята на Борислав Сарафов, Куцкова каза следното: „Когато съобщаваше за взрива, изглеждаше истински притеснен, а пък после се оказа, че много неща не са верни. Почти съм сигурна, че той наистина се е подвел по думите на главния прокурор, който е казал „Аз съм добре, но децата много се уплашиха. Това го е накарало да мисли че те са били в колата”.

Според нея от години е ясно, че прокуратурата се използва за политически битки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *