Началник в МВР е арестуван, докато върви проверка за подслушването

Прокуратурата арестува и подвигна обвинения срещу висш полицай под предлог, че е общувал с Васил Божков. Според вътрешния министър Бойко Рашков обаче, служителят в момента е част от проверяващите незаконното подслушване на политици.

Става дума за началника на сектор „Културно-исторически ценности“ в главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Папалезов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, става ясно от съобщение на Специализираната прокуратура. Според Медиапул той е бил разследван от месеци заради контакти с Васил Божков.

Срещу полицая се води разследване от началото на годината. Спецпрокуратурата обаче се активизира на 1 юни, едва няколко дни, след като полицаят е назначаен в екип за проверка на информацията за злоупотреби със СРС.

Обиските в кабинета на Папалезов са резултат от предварително планирана акция, обясняват неофициално от държавното обвинение. Няма информация какво нередно е извършил Папалезов и каква е била функцията му в организираната престъпна група.

Претърсването на кабинета и дома на полицая е било разрешено от спецсъда на 1 юни. Действията са проведени незабавно.

Бойко Рашков обаче твърди, че причината Папалезов да бъде арестуван точно сега е, че е бил включен в групата, която е проверявала подслушванията и специално – ГДБОП. Сега Папалезов е освободен от екипа проверяващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *