Началникът на държавните ревизори внезапно излезе в отпуск

Още една важна държавна институция е без началник след смяната на властта. Директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев е поредният високопоставен държавен служител, излязъл от строя точно когато служебното правителство започна работа и взе да сменя  ключови кадри. Начев е в отпуск по болест, съобщи Евроком, а от АДФИ са потвърдили информацията.  Според Фрог нюз директорът на държавните ревизори дори е влязъл в болница.

Напоследък работата на АДФИ търпи много критики, вкл. и за избирателни проверки и резултати и прилагане на двоен аршин срещу ревизираните обекти.

Преди дни избухна грандиозен скандал, след като се разбра, че шефовете на трите най-важни спецслужби в държавата – ДАНС, разузнаването и ДАТО,  са си взели неплатени отпуски – чак до септември, подклаждайки съмнения, че правят маневри, за да не бъдат отстранени от постовете.
Самият Георги Начев е бивш служител на ДАНС.

„С решаващото участие на предишното правителство редица служители на ДАНС са настанени на работа в други структури в държавата – Държавна агенция “Финансов контрол” – Начев, една цяла служба има в КПКОНПИ, съставена само от служители на ДАНС – Антон Славчев, в Националното бюро за контрол на СРС са настанени двама – Илко Желязков и Пламен Колев“, заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод на „верижните“ отпуски.

“Излязоха в отпуск по време на жътва” – когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на гражданите, че няма да има измами“, коменира гневен МВР шефът.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *