Наредиха Бербатов сред най-провалените таланти в световния футбол

В броя си от тази седмица авторитетното списание “Франс Футбол” реши да направи класация на най-големите провалени таланти в историята на футбола.

Изненадващо или не, на петата позиция в списъка с десет имена е това на бившия български национал Димитър Бербатов. Доскорошният нападател премина през отбори като ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Монако. Също така той стана голмайстор в Премиър лийг в сезона, в който „червените дяволи“ спечелиха 19-ата си титла на Англия – 2010/11. От изданието обаче явно смятат, че рекордьорът по голове с националната ни фланелка не е успял да разкрие пълния си потенциал.

На върха на въпросната класация е бившият италиански нападател Антонио Касано. “Можем ли да си говорим за провален талант, който е спечелил Скудетото и Ла Лига, отбелязал е 150 гола и е играл финал на Евро 2012? Да, ако става въпрос за Антонио Касано. Самороден талант, който показа само една трета от своя потенциал. Касано разочарова както Франческо Тоти, така и Фабио Капело, който искаше да му даде шанс в Реал Мадрид, но вместо това получи само подигравки за своята преценка”, обосновават се от списанието.

Топ 10 на най-провалените таланти според “Франс Футбол”:

1. Антонио Касано
2. Пол Гаскойн
3. Стан Боулс
4. Антонио Валентин Анджелило
5. Димитър Бербатов
6. Рашиди Йекини
7. Марио Баслер
8. Никола Анелка
9. Анди ван дер Мейде
10. Адриано

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *