НАП прави пълна ревизия на „Лукойл“

НАП проверява активно българския бизнес на руския петролен гигант „Лукойл“. Това се разбира от интервю на директора на НАП Румен Спецов за румънския вестник Libertatea.

„Ще ви дам пример от областта на петрола, по която работим от няколко месеца. Намерихме голяма петролна компания, която повече от 10 години отчита само загуби. Имате я и тук, в Румъния. Тя е руска, но около нея има цял куп компании, включително български. Парите циркулират между тях по такъв начин, че печалбите се оказват в Швейцария, другаде, в офшорни компании. Десет години без печалба, когато сте гигант на българския пазар, имате бизнес и в Румъния – как е възможно това?“, казва Спецов в интервюто, което е преведено на български от „E-вестник“.

Шефът на данъчните не назовава пряко „Лукойл“, но на българския пазар няма друга голяма руска петролна компания, която би могъл да визира.

В момента Комисията за защита на конкуренцията проверява руското дружество по сигнал за злоупотреба с господстващо положение, подаден от „ОМВ България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *