Напуснат от съпартиеца си, Сидеров става независим общински съветник

Напуснат от единствения друг атакист в Столичния общински съвет, лидерът на “Атака” Волен Сидеров остана сам и ще бъде независим общински съветник. Другият общинар от “Атака” – Борислав Иванов, ще направи група заедно с четиримата съветници от ВМРО.

Така общинските съветници без група в СОС стават двама – Борис Бонев и Волен Сидеров.

За преразпределението на силите съобщи във фейсбук профила си общинският съветник арх. Борислав Игнатов от “Демократична България”, който написа, че Сидеров ще е независим. Възможно е обаче лидерът на “Атака” само да остане без група, но да е съветник от името на партията, която оглавява.

Според правилника на Столичния общински съвет една политическа група в съвета може да се състои от минимум 5 човека. Хората на ВМРО са четирима и още на първото заседание на съвета се заговори, че може да формират обща група с “Атака”, както и в предишния мандат на общинския съвет. Наличието на група дава възможност за участие в т. нар. председателски съвет, където се обсъжда дневният ред на заседанията, както и право да се предлага зам.-председател на съвета.

Карлос Контрера от ВМРО потвърди информацията пред “24 часа”. Според него Сидеров не се присъединил към групата, тъй като “не иска да се обвързва в политическа група, за да има свободата сам да поставя и предлага важни теми”.

От общинския съвет официално съобщиха, че при председателя Елен Герджиков е постъпило уведомление за формирането на групата ВМРО плюс съветника от “Атака” Иванов.

Очаква се и през този мандат ВМРО и колегата им от “Атака” да подкрепят ГЕРБ при гласуванията в съвета. Отделянето на Сидеров пък ще му даде възможност поне привидно да се държи опозиционно, както демонстрира и на първото заседание на общинския съвет.

Волен Сидеров влезе в общинския съвет като водач на листата за общински съветници на “Атака”. Той се отказа от мястото си в парламента, за да стане част от СОС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *