Ти му викаш идиот, той вика – за теб го правя!

Остроумен фейлетон за наглата обществена кампания “в полза на раждаемостта”, дело на сдружение ДНК на тв водещите и продуценти Иван и Андрей, публикува в броя си от четвъртък в. “Сега”. Препечатваме го с удоволствие. Текстът е неподписан.

От няколко дни интернетът ври и кипи заради демографската кампания на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които имат фондация, насърчаваща раждаемостта. Тяхното Движение за национална кауза (ДНК) усвоява пари, за да популяризира размножаването с провокативни и патриотарски прояви.

Билбордове приканват младите да се плодят и множат с аргументи от такъв вид: „Майка ти ще се зарадва повече на внуче, отколкото на тиган”; „Бащинството те прави привлекателен”; „Гърдите ти ще станат чашка Д”.

И гражданите негодуват: просташко, малоумно, дивашко, такова-онакова! А на една социална кампания това ѝ е работата – да провокира колкото се може повече хора да реагират. Като направиш всичко да изглежда леко глуповато, на въдицата се хващат много повече хора, защото самото послание ги кара да се чувстват умни, компетентни, дори благородни. Защото Иван и Андрей ще си харчат парите със здраве или ще се лекуват, или каквото им е на сърце – а възмутените граждани се възмущават безплатно. И пълнят кошничката на Иван и Андрей. Така гражданинът е в ролята на безкористен идиот (или идеалист, ако звучи по-мило), а продуцентите са откъм користната част, но пък им викат идиоти. Нека!

Ти му викаш идиот, той вика – за теб го правя! И в джобчето му дрънкат хубави работи.

На кампанията друго не ѝ трябва – трябва ѝ да се вдигне джабала. Резултатите така или иначе няма как да се измерят – колко деца ще се родят заради тази кампания? Едва ли е възможна такава сметка. А данданията се чува с просто ухо – ша ви дам аз един тиган по главата, гиди простаци, алкохолисти и циници! После Иван и Андрей ще намерят някоя бг мамичка, ще ѝ дадат 5 лева или просто ще ѝ кажат – много си готина, ай да те покажем в телевизора. Тя ще излезе сияеща и ще каже – да, кампанията на Иван и Андрей ме вдъхнови и се разплодих. Много е хубаво, децата са нашето бъдеще, бъдете и вие като мен! Клетият бг татко ще каже и той същото. Иван и Андрей ще кажат – видяхте ли колко е модерно.

През това време и възмутените ще продължат да се възмущават – една красавица вече направи умна контраакция, в която се снима полугола и обясни, че Иван и Андрей профанизират сериозен проблем, а тя самата като родила две деца, гърдите ѝ станали не D, ами L as long. Това е изискано, но има горчива ирония плюс интелектуалност. И пак налива вода в мелницата на Иван и Андрей.

Джагара-джугара, джан-джун – звонк, звонк!

На Иван и Андрей интересът е ясен. Ами тия всички хора, дето им вдигат бизнеса на ура? Защо толкова лесно се хващат?

Волен Сидеров вади абортите като тема – не че някой наистина ще направи нещо в тази посока, ама да се вдигне джангър – ухааа! Интернетът полудява и народът е в свещен гняв.

Иван и Андрей правят възглупава кампания за повишаване на раждаемостта – юруш на дебатите и дайте да им обясним на тия двамата колко са прости!  Наистина ли смятате, че те от глупост си правят така кампаниите? И от простотия се зариват в пари.

И понеже са дебили, догодина пак ще ви направят една кампанийка и пак ще се бият с пачки, а вие ще викате – у, че сте калпави в главите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *