Над 150 000 лв. и много злато задигнаха от бургаски домове двамата украинци

У тях са намерени къртачи и заготовки за ключове, внесли са „инструментите“ си през границата, атакували са имоти също в София и Варна

Двама украинци извършиха крупен обир от жилище в Бургас. Единият от крадците, който вече е придобил и статут на бежанец у нас, се оказаха професионални домови крадци, известни и в родните си места. Регистрирани са за множество кражби, и двамата са изтърпявали присъди на територията на родината си.

След започването на войната там, са дошли у нас с молба за закрила. Нямат семейства. Препитават се изцяло от кражби.

Намиращите се в бургаския арест чужденци са „избомбили“ 10 апартамента в жк. „Славейков“ и един в жк. „Изгрев“, атакували са на случаен принцип. Нямат помагачи у нас, които да им подсказват къде си струва да проникнат.

При разпитите им, които текат и в момента, категорично е доказано, че са „самостоятелна бойна единица“. В противен случай биха проплакали доста богаташи в жк. „Лазур“ и ЦГЧ.

От апартаментите в тези два жилищни комплекса са задигнати над 150 хил. лв., както и злато. Интересували са ги само пари и златни накити. Количеството на отмъкнатия благороден метал все още се изчислява. Разполагали са с набор от къртачи и огромно количество заготовки за ключове.

Сменяли са квартири във Варна, София и Бургас. Според наш източник, „инструментите“ им не са придобити на наша територия и явно са минали границата към България заедно с тях.

Флагман.бг предава на живо от залата на Апелативна прокуратура в Бургас. Разкрития по темата правят директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и административният ръководител на Районна прокуратура Мария Маркова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *