Мотоциклетист загина на рали “Дакар”

40-годишният Пауло Гонсалвеш е претърпял катастрофа

Португалският мотоциклетист Пауло Гонсалвеш е починал по време на днешния етап на рали „Дакар“ в Саудитска Арабия, съобщиха организаторите. 40-годишният пилот е претърпял катастрофа на 276-ия километър от етапа от Рияд до Вади Ал Давасир.

“Организаторите получиха сигнал в 10:08 ч. местно време и пратиха медицински хеликоптер, който е стигнал до пилота в 10:16 и го е намерил в безсъзнание след получен сърдечен арест”, се казва в съобщението на организаторите, които допълват, че след опит за реанимация на място мотоциклетистът е бил откаран в близка болница, където е констатирана смъртта.

Гонсалвеш участва в рали “Дакар” за 13-и път в кариерата си. Дебютът му е през 2006 г., а през 2015 г. завършва на второ място в генералното класиране при мотоциклетистите след Марк Кома. През тази година той бе 46-и в класирането след 6 етапа.

Гонсалвеш е 29-ият пилот, който загива на рали „Дакар“ и първият след Михал Херник, който почина през 2015 г. Състезанието е отнело живота на общо 71 души заради инциденти през годините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *