Много, много тъжна новина за гербаджии

Край на келепира. Точка, баста! Нито едно от обещанията, които дават Бойко Борисов и партийните активисти на ГЕРБ, няма да бъдат реализирани. Нито един пост, обещания за милиони през обществени поръчки и директно договаряне, нито службици в институции и администрацията няма да се случат. Облагите, щедро раздавани предварително, са примамка за печелене на гласове, ”тактика” за балъци, както някои вече я наричат.

Защото дори да спечели най-много гласове на парламентарния вот, нито една от останалите партии няма да влезе в преговори и евентуална коалиция за управление с ГЕРБ. Самият Борисов вече е минало и повече няма да помирише власт. Пътят му оттук нататък е като обект на разследвания, обвинения и даване на съд, за да отговаря за действията си като премиер, които трайно заковаха страната на дъното на Европа.

Крие се отписването на Борисов като политически фактор от страна на западните партньори и особено от Вашингтон. Причината не е само в задкулисните договорки на Борисов с Кремъл и Анкара, а тоталното налагане на корупцията като стил на управление. Борисов губи и подкрепата на Брюксел по същите причини.

ЕС и САЩ дават ясно за се разбере, че реформите в българското правосъдие са неотложни. Това означава смяна на главния прокурор Иван Гешев и нов ВСС. Пълна промяна очаква и антикорупционния гигант КПКОНПИ. Всичко това означава пълна ревизия на трите мандата на ГЕРБ. Които са крали, мамили и манипулирали – ще отговарят.

Да залагаш на Борисов и ГЕРБ е все едно да си купиш фабрика на 8 септември.

Бившият премиер и аверите му притежават огромен финансов ресурс, но единствената им мисъл е къде да скрият придобитите милиарди, а не да ги раздават. За да си спасят задниците, ще накиснат хора от по-ниските нива да отговарят за техните зулуми и престъпления. Спускането на водачи на листи за пореден път доказва, че на Борисов са му важни тези от неговия кръг, които най-много са се облажили от властта, а не местни активисти. С другите се снима, пуска им тъпи шеги и раздава обещания на килограм. Севда снима и излъчва. Всичко това е пунта Мара, както обича да се изразява самият Борисов и приказки за балъци.

Само гледайте.

Емил Азар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *