Михаил Петров: „Македонско малцинство“ може да бъде използвано като разменна монета при преговорите за ЕС

Едно от основните притеснения на ВМРО е използването на „македонското малцинство“ като разменна монета в преговорите между България и Северна Македония за присъединяването ѝ към ЕС.

Това каза столичният общински съветник от ВМРО и председател на Националния младежки комитет на партията адв. Михаил Петров в „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР. Повод за коментара му е сигналът от вицепремиера и лидер на родолюбивата организация Красимир Каракачанов до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България. Каракачанов иска прокуратурата да прекрати регистрацията на две сдружения – „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“ и „Антични македонци“.

Опасността е, че тази политика, която е водена преди много години след 1990 г., продължава по същия начин – да се създаде това малцинство, което впоследствие да поиска права – културни искания, искания за автономия, самоуправление и т.н. Смятаме, че по този начин може да се наруши целостта на нацията, посочи Петров.

По думите му двете НПО, които са регистрирани в Благоевград – „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права” и „Антични македонци“, напомнят на „ОМО – Илинден – ПИРИН“ като учредители, членуващи в тях, като цели и по устав.

Михаил Петров коментира и темата с предложенията на Патриотите за държавния бюджет за 2020 г. Управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти ще заложи от следващата година минималната пенсия да бъде 250 лева, като първоначално беше предвидено тя да е 234 лв.

16 лева звучат малко, но не са. Ако тази пенсия скача всяка година, тя рано или късно ще намери своя удачен размер. Не можем да твърдим, че с това ще подобрим съществено живота на хората, но важното е, че се върви в правилната насока, коментира Петров.

По думите му първо трябва да се замислим как да изкарваме пари, а тогава как да ги изразходваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *