Мика Зайкова: Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам парламента

„Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам. Нямам още подготвена реч“.

Това каза пред БНР Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която отново е най-възрастният народен представител и ще трябва да открие първото заседание на новия парламент в сряда.

„Много искам да има правителство, защото народът вече няма да чака, а работа ни чака много. Да, изборите са демократична процедура, ама народът май му омръзна вече да ходи на избори… Да се надяваме на здравия разум“, каза още Зайкова.

Зайкова откри и първото заседание на рекордно кратко съществувалото 45-о Народно събрание. „Моля за усмивки и за радост. Нека народът да види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение“, каза тогава тя и обяви, че се надява да бъде добра орисница на парламента.

Междувременно партиите в парламента трябва да обсъдят предложенията си за ръководство на новото 46-о Народно събрание. От „Има такъв народ“ не са обявили дали отново ще предложат Ива Митева за председател на парламента, но вероятно ще стане именно това. Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън“ вече обяви, че формацията ѝ е готова да подкрепи Митева, а за зам.-председател ще предложи Татяна Дончева.

От ГЕРБ пък обявиха, че е възможно този път дори да не издигат номинация за поста на председател. По време на кабинета „Борисов 3“ шеф на парламента беше Цвета Караянчева от ГЕРБ, но сега тя дори не успя да стане депутат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *