Ще има строеви прегледи, за да се установи има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите и отличителните знаци
Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Вътрешната проверка идва след множество публикации в медиите и социалните мрежи за полицаи, които носят униформи на протестите на частни охранителни фирми, значки и стикери, които ги няма на официалните им служебни дрехи в „Охранителна полиция“.
Според съобщението на МВР изпълнението на заповедта на главния комисар е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението – на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.
Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло, се казва още в съобщението на пресцентъра на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *