МВР и футболните босове се обединяват срещу купуването на мачове

Създават специален телефон, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали

Поведението на агитките е огледално на отношението на собствениците на клубовете и футболистите. Трябва да има феърплей. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след срещата между Борисов и футболните босове Боби Михайлов, Гриша Ганчев и Георги Домусчиев. На нея присъства и главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев.

„Фокусът ни ще е върху това да няма натиск над футболисти и длъжностни лица, както и да няма купуване на мачове“, каза още Маринов.  „Големите клубове си стиснаха ръцете, което е доста рядко“, допълни по темата Боби Михайлов.

„Когато има доказателства ще има и мерки, ако има съдийски натиск. Нито един съдия не ми се е обадил за 14 години, а всички ми имат номера“, коментира футболният бос.
„Борисов се грижи за цялата държава. Спокойствието между феновете, дава спокойствие на държавата“, допълни Михайлов.  Специален телефон ще има в МВР, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали, ако са подложени на натиск, стана ясно още сред срещата.

Президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да предостави на вътрешното министерство всички телефони – служебни и лични на арбитрите в България, за да може при нужда те да бъдат поставени под специален надзор.

Собственикът на „Левски“ Васил Божков е поканил колегите си на среща в неговия офис, на която се е отзовал само собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев. Собственикът на „Лудогорец“ – Георги Домусчиев, е отказал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *