Вътрешното министерство обяви, че вече четирима били задържани и веднага им пусна снимка в гръб

В ход е операция на СДВР за установяване и вземане на отношение спрямо хора, извършили непристойни действия по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, съобщи официално МВР. До момента в полицията били задържани четирима, чиято съпричастност към случилото се изяснява. През днешния ден продължава работата по установяване на други участници в инцидента. Събраните материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, твърди още МВР.

СДВР от снощи провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София, предаде няколко часа по-рано БНР. Националното радио твърдеше, че  петима от тях вече били открити и отведени в 1-во РПУ в София за сваляне на обяснения.  Полицейските действия продължавали на територията на София. От източници на БНР станало ясно, че има хора и от провинцията, от съседни на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските управления.

Поведението на тези фенове стана причина за изключително сериозен скандал в българския футбол, а и за обвинение на страната ни, припомня Националното радио.

И до момента не става ясно защо МВР изобщо е допуснало въпросните лица до стадиона. Най-вероятно сега ще се окаже, че те са добре познати на органите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *