Мая Манолова развърза кесията с предизборните обещания

„Изправи се! Мутри вън!“ дава щедри помощи за родителите, ако влезе във властта

 

Шефката на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова развърза дълбоката торба на предизборните обещания и навръх Деня на детето гарантира, че влезе ли коалицията във властта, ще се пребори и за безплатни ясли и градини, и за щедри помощи за родителите.

В програмата на „Изправи се! Мутри вън!“ младите двойки, семействата и децата са приоритет. Демографският срив няма да се пребори с приказки, а със смели мерки, пише Манолова.

„Предвиждаме ваучери за детегледачи, защото самотните родители са милиони, а и те, и децата им са деца на България, нали така. Също се обявихме за безплатни детски градини и ясли за всички деца. Това е важна образователна среда за децата, а за родителите – възможност да работят, спокойни за децата си.
Обявихме и програмата лаптоп за всяко дете и учителите, защото в дигиталния свят по-силните от нас са именно децата и трябва да ги насърчим от първите им крачки“, казва екс омбудсманът.

Предвижда се и отпускане на еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *