„Манчестър Юнайтед“ изрита Роналдо

„Манчестър Юнайтед“ обяви, че Кристиано Роналдо напуска клуба по взаимно съгласие и с незабавен ефект. Това означава, че №7 е свободен да си тръгне и да премине в който друг отбор поиска.

Ясно е, че това ще стане след Световното, но няма да е изненада, ако Роналдо стигне до нов договор още преди Коледа.

„Клубът му благодари на огромния принос по време на двата престоя на „Олд Трафод“, се казва в официалното съобщение на „червените дяволи“.

Преждевременната раздяла бе очаквана, след като преди броени дни Роналдо даде интервю, в което остро нападна ръководството на клуба и мениджъра Ерик тен Хаг, бивши съотборници, че и настоящите, заявявайки, че само трима се държат професионално.

От началото на сезона 5-кратният носител на „Златната топка“ рядко бе титуляр, личеше, че никак не му харесва да е резерва. Веднъж той бе пратен да тренира с втория отбор, след като отказа да влезе като смяна и напусна скамейката.

В последните дни се заговори, че „Челси“ е подновил интереса си към мегазвездата. През лятото новият американски собственик на „сините“ предложи на уволнения по-късно Томас Тухел да опита да привлече нападателя, но германецът отказа. Големи клубове като „Байерн“ и „Реал“ (Мадрид) отхвърлиха възможността да привлекат Роналдо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *