Skip to content

Лъжливото овчарче е на ход

Всъщност ход няма. Ясно е, че никой вече не иска да се хваща с БСП. От една страна ,постоянно се извъртат, от друга – ударно губят електорат заради грешки на ръководството си. Макар и да твърдя, че България има нужда от силна лява партия и за доброто на всички е БСП да е стабилна партия, то нещата не се получават. А Корнелия Нинова доста послъгва в политиката, надминавайки позволеното количество лъжи за политик.

Спомням си миналата година как в пленарна зала й показах направление на тир за доставка на оръжие за Украйна и маршрута, както и че тръгва от Казанлък и крайната му дестинация е десет километра навътре в Украйна. Тя се закле, че нищо не знае за тая работа и ще провери, макар че беше притеснена. На повторен въпрос, вече официално в пленарната зала, се изсули като тения и каза, че върху направлението нямало печат и нямало таквоз нещо като доставка на оръжие за Украйна. Дори лицемерно се възмути как може да обвиняваме правителството в таквоз нещо. До последно отричаше и се правеше на ни чула, ни разбрала.

Естествено, цял свят разбра, че снабдяваме укронацистите с оръжия. Съмнявам се да са си платили за това, но и на това трябва да се даде отговор – ако сме се набутали в тая война, поне дали са ни платили оръжията или за Бог да прости сме ги дали! Нинова обаче още не е обяснила какви ги е вършила в тая насока. Няма как да не е знаела. Ако не е знаела, то вероятно състоянието й е било подходящо за пълно запрещение и назначаване на попечител, който да се грижи за нея, защото чак такова малоумие и некадърност няма как да съществуват. А тя не е в политиката от вчера. И точно затова се учудвам, като политик би трябвало да знае, че се лъже умерено, а когато преминеш границите на наглостта и хората разберат, резултатът е провал на партията ти.

Вкопчването във властта винаги води до загубата й. На първо място, коалирането с проекта на Козяк разочарова избирателите на БСП, които в голямата си част са русофили. На второ място, изпращането на оръжия за Украйна разочарова всички избиратели на БСП, с изключение на отлюспения Божанков, ама там е друга бира. На трето място – Нинова допусна Възраждане да й вземе патриотичните и социални теми и защитата на българските интереси, затова и голяма част от електората на БСП се пренасочи. Прогнозирам, че на следващите избори напролет, БСП ще се бори да мине чертата за влизане в парламента.

Обикновено такива тежки политически грешки не се прощават и водят до срив на партията. Ако тогава, в правителството на Петков, беше излязла от коалицията, беше разкрила какво се случва и беше поискала оставката на Кирил Петков, може би щеше на последващите избори да управлява почти самостоятелно. Но тя се вкопчи във властта като гладно куче у тлъст кокал. И сега няма да й остане нито кокал, нито партия….

Елена Гунчева-Гривова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *