„Лудогорец“ уволни 11-и пореден треньор за 10 години

Литовецът Валдас Дамбраускас е освободен в навечерието на мача с „Левски“

Ръководството на „Лудогорец“ обяви, че освобождава треньора Валдас Дамбраускас, а в днешния мач с „Левски“ отборът ще бъдат воден от помощника на литовеца – Станислав Генчев.

„Управителният съвет на „Лудогорец“ взе решение да започне преговори с Валдас Дамбраускас и Мариус Скендерис за прекратяване на договорите им като старши треньор и помощник-треньор на „Лудогорец“. В днешния мач с „Левски“ отборът ще бъде воден от Станислав Генчев. Подробности ще бъдат съобщени допълнително от ПФК „Лудогорец“, съобщи клубът.

През 10-те години, в които спечели десетте си титли „Лудогорец“, с отбора работиха общо 11 различни старши треньори: Ивайло Петев, Стойчо Стоев, Георги Дерменджиев, Бруно Рибейро, Едуард Ераносян,  Пауло Аутуори, Антони Здравков, Димитър Димитров-Херо, Станислав Генчев, Павел Върба и Валдас Дамбраускас.

До раздялата с Дамбраускас се стига след колебливите резултати на тима в последния месец и половина. В този период разградчани загубиха от „Малмьо“ в плейофите за груповата фаза на Шампионската лига, а в групите на Лига Европа спечелиха 1 т. от два мача – равенство като гост на „Мидтиланд“ и домакинска загуба от „Цървена звезда“. Освен това „Лудогорец“ загуби и от „Славия“ в Първа лига, а също така трудно отстрани „Спартак“ (Вн) в 1/16-финалите за купата на България.

Литовският специалист Валдас Дамбраускас пое отбора в началото на 2021 година и го изведе до рекордна 10-та поредна титла на България с убедително представяне в Първа лига. Шампионите обаче бяха отстранени от „ЦСКА-София“ в полуфиналите за Купата на България през миналия сезон, но все пак преди началото на новата кампания победиха „червените“ за Суперкупата на България.

Мачът между „Левски“ и „Лудогорец“ от 10-ия кръг на Първа лига е довечера от 20:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *