“Лудогорец” иска да преименува стадиона си на “Хювефарма”

Ръководството на Лудогорец е внесло искане в община Разград за преименуване на стадиона си от “Лудогорец арена” на “Хювефарма арена”, съобщи БТА във вторник. Кметът на града Денчо Бояджиев е подготвил докладна записка по този въпрос, която трябва да бъде разгледана в различните общински комисии и се очаква да бъде гласувано безпроблемно на сесия на общинския съвет на 19 декември.

Предложението включва изменение на договора за концесия за строителство с предмет “Реконструкция и модернизация на стадион “Лудогорец арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера” и е получено в община Разград от изпълнителния директор на “Лудогорец” Ангел Петричев.

От клуба искат преименуването на стадиона с аргумента, че през последните години компанията “Хювефарма”, която е на Кирил и Георги Домусчиеви, собственици и на футболния клуб “Лудогорец” е един от основните му спонсори.

“Сътрудничеството между футболния клуб и дружеството ще доведе до осигуряването на финансови средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите, организирани от УЕФА, и до подпомагане управлението на стадиона”, посочва Ангел Петричев.

В докладната записка е посочено също, че това ще доведе до взаимни ползи.

“Лудогорец” получи стадиона на концесия за срок от 35 години, като трябва да инвестира над 18 милиона лева до 2026 година.

Ако бъде одобрена промяната на името на стадиона, в официалните документи на УЕФА, свързани с мачовете в европейските турнири, съоръжението ще бъде обявявано като “Разград Арена” или “Лудогорец Арена”, тъй като европейската централа не популяризира стадионите на клубовете с имена, свързани с рекламни договори и фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *