Лидерът на БОЕЦ получи 5 месеца затвор за нападение над журналисти

Лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев е осъден на 5 месеца затвор с 3 г. изпитателен срок заради нападение над журналисти от „Канал 3“, съобщи самият той пред БНР.

„През 2019 г. защитих съпругата си и себе си от нападението на три мутри, които в продължение на три дни тормозеха семейството ми, представяйки се за журналисти. Разбира се, ще обжалвам“, заяви Георгиев.

От думите му се разбра, че сдружението организира протест под наслов „Да на промяната, не на подмяната“ в сряда, 28 април, пред парламента.

„По време на летните протести БОЕЦ отстояваше искания, за които години наред сме се борили, но виждаме, че след изборите има отстъпление по тях – ГЕРБ, ДПС и БСП, т.нар. чугунено мнозинство, няма да позволи да се случат реформите в съдебната система и в Изборния кодекс. Това стана ясно само за няколко дни – при гласуването в НС за изслушването на главния прокурор Иван Гешев и при гласуването за електронен вот при промяна на Изборния кодекс“, коментира Георгиев.

Според него реформите сега няма как да се случат, защото „все още е тежка мощта на статуквото“.

Георги Георгиев е сред най-изявените критици на премиера в оставка Бойко Борисов и активен участник в протестите през миналата година.

Малко по-късно депутатът от Демократична България Иво Мирчев написа във фейсбук следното:

Георги от БОЕЦ е осъден на 5 месеца затвор за хулиганство (тъй като защитил съпругата си от мутри на Пеевски). Познавам Жоро и сме били заедно в не една битка през годините.

Вярвам, че на горна инстанция справедливостта ще възтържествува и той оправдан.

Вярвам в Жоро, в каузата, за която се бори, за куража, с който го прави. Знам, че скоро всичко ще се подреди, сарайският модел Доган-Борисов ще бъде разбит и ще можем да преминем към следващо ниво – да възстановим България и страната отново да е в коловоза на подем и растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *