След успеха над Чехия вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Михаил Касабов влязоха в задочен спор кой управлява централата след оставката на президента Борислав Михайлов.

“Михайлов продължава да бъде президент на БФС, а бърза работа за нов конгрес няма. Какво значение има кой е президент? Оставката се одобрява от конгреса. Управлението на БФС е легитимно. Конгрес се свиква от 1/3 от клубовете или от първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков. Рано или късно ще има конгрес”, заяви Лечков, който е първи вицепрезидент и отговорник за националните отбори.

Временният председател на БФС Михаил Касабов го контрира: “На 28 ноември ще има Изпълком. На него ще се реши кога ще бъде следващият конгрес. Кой е президент на БФС – аз или Йордан Лечков? Попитайте го него.”

Новият селекционер Георги Дерменджиев пък се радваше на успеха, с който стартира официално начело на “лъвовете”. “Наистина казах, че искам победа и то такава. Чехия е добър отбор, класира се за Евро 2020. Доволен съм, защото тези момчета имат възможности. Направиха това, в което е нашата сила. Играчите трябва да се успокоят. Има момент, когато отборът изпитва несигурност и това е причината да се приберем малко в мача. Но имахме ситуации, които, ако се бяха развили добре, резултатът може би щеше да е друг. Играем прагматичен футбол. Искам играчите да дават това, което могат. Ивелин е взел решение, обявил го е, но до март месец има много време, може да размисли. Не знам какво ще се случи.”

“Дал съм дума, че спирам. Колкото и да е тежко на децата и жената, плачат, няма връщане. Отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година.

Вчера благодарих на Борислав Михайлов за всичко. Винаги е влизал в съблекалнята, давал е премии, осигурявал е удобства, но просто хората около него живуркат на гърба на футбола. Който иска, да ми се обиди. Това е моето мнение и така го казвам.”

Данчо Лечков няма как да трови атмосферата, при положение че идва на базата и си тича отстрани. Говорих с Борислав Михайлов и Михаил Касабов, но с Лечков не съм. Аз проблеми с него нямам. Ако има конгрес и делегатите изберат него за поста, може да зададете въпросите си към него. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести. Говорих с Десподов, че трябва да е един от лидерите. Те трябва да са повече от един, за да могат да поемат тежестта в различните мачове. За някои може да не съм бил перфектният съотборник – викам, псувам, но когато обявих решението преди тренировката, видях сълзи в очите, което ме прави горд”, заяви капитанът Ивелин Попов, изиграл 90-ия си мач в националния отбор, който бе обявил предварително, че напуска тима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *