Лечева дава Радостин Василев на прокуратурата

След първоначалните проверки в ММС софтуерната компания и сдружение „Младежка радост“ се съгласили да върна 1,5 млн. лв., проверяват общо 38 договора за 5 млн. лв.

„Сключен е договор за обучителни модули и дискусионни модули за 500 хил. лева за два месеца. 6800 лева е наемът на зала за един ден. За два дни са 13600 лева. За един ден 7400 лева за дискусионен модул. Подписът под договора е на г-н Василев. За Велико Търново общата сума на концерта е 86 хил. лева. Възнаграждението за водещ  е 5 хил. лева. Изискала съм от всички организации за всички събития, които ги организират. Тази организация подаде, че се отказва от договора и връща парите“.

Това заяви пред БТВ служебният министър на спорта Весела Лечева по повод ревизията в министерството.

Лечева уточни, че се проверяват 38 договора, подписани от предишния министър Радостин Василев, които са на стойност 5 млн. лева. Лечева ще сигнализира прокуратурата в момента, в който приключат всички проверки и излязат заключенията по тях, като това ще стане до края на мандата ѝ.

„Тези средства и този софтуерен продукт не са били заложени в бизнес програмата, която трябва да бъде утвърдена от министъра. Този разход е тежък за възможностите на дружеството. 1,7 млн. лева за софтуерен продукт, който е качествен, но той може да се имплементира в големи производствени процеси или предприятия с хиляди абонати като „Топлофикация“. „Националната спортна база“ се занимава с управление на спортни обекти и съоръжения, предоставя услуги към спортни организации и настанявания – могат да се използват по-евтини програми. Говорихме със собственика на фирмата и парите ще бъдат върнати“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *