„Левски“ ще има нов собственик

Футболният „Левски“ ще има нов собственик. Това обяви навръх 107-я рожден ден на клуба мажоритарният собственик на акциите Наско Сираков.

Преговорите по продажбата вече са финализирани и по тях от 4 дни работят адвокати, обясни Сираков. По думите му новият собственик е англичанин с бизнес в Ню Йорк и няма нищо общо с политиката.

Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които от 4 дни работят. „Левски“ ще има нов собственик! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна „Левски“ да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин„, заяви Сираков.

Легендарният футболист стана собственик на клуба, след като миналата година прокуратурата образува дело срещу хазартния бос Васил Божков. „Левски“ остана без спонсор и бе заплашен от фалит. Божков направи опит да прехвърли акциите на бившия премиер Бойко Борисов, който отказа да ги приеме. След това дяловете бяха дадени на Сираков.

Изпращаме може би най-тежката година в „синята“ история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е че Левски ще го бъде и че няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили“, каза Сираков и допълни, че клуба го чакат по-добри времена. Той обясни, че ако някои от ангажиментите в инвестиционното споразумение не се спазват, акциите ще се върнат при него.

Сираков допълни, че ще остане президент на клуба и ще отговаря за спортно-техническата част. Такова било желанието на бъдещия собственик.

Футболът е бизнес, никой не идва и не инвестира 100-150 млн. евро за това, че са ми много хубави сините очи. Затова се налага акциите да се прехвърлят. Това не може да стане за един ден. Всяка една точка по инвестиционен план, ако не се спазва, акциите ще се върнат при мен. Това е една гаранция за „Левски“ и за всички вас. Човекът е абсолютно съгласен с това„, заяви Сираков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *