Левски на Мъри преби ПАОК за четвърт час

Уелтън вкара рекордно ранен гол за българите – в 41-ата секунда

 

Левски се завърна триумфално в европейските клубни турнири с успех над трикратния гръцки шампион ПАОК Солун с 2:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на Конференциите.

Българският тим стартира по възможно най-хубавия начин – с гол още преди да е изтекла и първата минута на мача. Капитанът Николай Михайлов изрита една топка в половината на ПАОК, където бившият играч на „сините“ Янис Каргас не отигра по най-добрия начин с глава и се получи неразбирателство със Сверир Игнасон, което позволи на Уелтън да влезе на скорост към наказателното поле, а на границата му бразилецът изпревари вратаря на гостите Доминик Котарски и с отличен прехвърлящ удар прати кълбото във вратата за радост на препълнения „Герена“ – 1:0 още в 41-ата секунда.

Гърците отговориха с опасен удар на Щефан Шваб от воле пред дъгата на границата на наказателното поле, но Михайлов плонжира в долния си ляв ъгъл и изби в ъглов удар.

Левски обаче играеше изключително организирано и изчакваше своите възможности, а при една от тях, в 19-ата минута, играчите на Станимир Стоилов се възползваха по най-добрия начин. Уелтън помогна в защитен план, като спря Андреа Живкович в половината на „сините“, след което комбинира с Георги Миланов на левия фланг. Родният национал напредна на скорост и от границата на панелтерията пусна отличен пас за Билал Бари на точката за дузпа, а мароканецът с безпощаден изстрел намери вратата на ПАОК за втори път – 2:0.

В 25-ата минута Петрис пробва далечен удар, който обаче премина високо над вратата на гостите.

Четири минути по-късно Хуан Састре центрира ниско по тревата в наказателното поле на „сините“, където Тиаго Данташ бе оставен непокрит и стреля, но слабо и в ръцете на Михайлов.

В 31-ата минута дойде и най-чистата ситуация за ПАОК дотук в двубоя. Рафа Соареш центрира от свободен удар към границата на вратарското поле, където на далечната греда Каргас успя да се вклини между Патрик-Габриел Галчев и Хосе Кордоба, за да стреля опасно с глава, но за радост на Михайлов топката мина малко встрани от лявата му греда.

Шест минути след това Левски имаше хубав шанс за нов гол. Филип Кръстев отигра с глава в половината на гърците, след което същото стори и Бари, с което изведе Роналдо отдясно в наказателното поле. Бразилецът премина покрай Каргас и стреля силно от малък ъгъл, но Котарски внимаваше и отрази.

До края на полувремето ПАОК натисна в търсене на попадение и се стигна до няколко опасни центрирания, но защитата на „сините“ успя да се справи.

В началото на втората част и двата тима понамалиха темпото и до опасности пред двамата вратари не се стигна.

ПАОК се опита да натисне, но така и не успяваше да застраши сериозно вратата на Михайлов. В 84-ата минута опасно центриране отляво в наказателното поле на „сините“ обаче не беше засечено от един играч и излезе в аут.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *