Следствието никога не е било закривано или почти закривано. Иван Гешев настоява, че съм го закрил, защото не съм харесвал директора му. Главният прокурор ме оклеветява, че съм разрушил институция, опирайки се на клюка.

Това заяви бившият премиер Иван Костов, който поиска право на отговор в БНТ, след интервю на главния прокурор Иван Гешев.

„Г-н Гешев заяви, че съм унищожил следствието, което не е вярно. Като главен прокурор той трябва да е наясно вече, че това е институция, която е формулирана в конституцията. Т.е., за да се “унищожи”, трябва да се промени конституцията. В случая става въпрос за преструктуриране”, коментира Иван Костов.

” Аз поемам отговорност за реформите в правораздавателните органи от 1998 г.,  когато се създадоха касационният и административният съд. С това започна разграждането на комунистическия репресивен апарат. С тези реформи влязохме в ЕС, а за 20 години никой не ги пипна. Прокуратурата носи цялата отговорност за следствието. Щом Иван Гешев е констатирал деквалификация на следователите, да потърси отговорност от ръководителите им и да извърши оптимизация на следствието”, коментира Иван Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *