Очевидно Костадинов е бил убеден в успеха си, щом дни преди изборите бе изловен от будни граждани, че си е направил прескъп подарък

Костадин Костадинов и „Възраждане“ удвоиха резултата си от предходните избори, а благодарение на гласувалите за тях ще успеят да приберат в партийната каса повече от 2 млн. лева. Те са получили над 250 000 гласа, а за всеки действителен глас се полагат по 8 лева държавна субсидия по закон. Проста сметка показва, че сумата прехвърля 2 млн., които партията ще може да харчи, както сметне за добре, пише вестник Ретро.

Очевидно Костадинов е бил убеден в успеха си, щом дни преди изборите бе изловен от будни граждани, че си е направил прескъп подарък. В социалните мрежи те твърдят, че варненецът се обзавел с луксозна лимузина „Ауди А8“, чиято цена е около 300 хиляди лева, разясняват специалисти в търговията с автомобили. Засега не е ясно дали капиталистическата екстра е лично притежание на партийния вожд, дали се води на „Възраждане“ или на някой роднина на Костадин, който му го дава „назаем“. Ако обаче мощното немско возило е негова собственост, то той ще трябва да го декларира пред КПКОНПИ, след като положи клетва за народен представител в новия парламент.

Припомняме, че преди време Костадинов пак бе попаднал в окото на бурята заради партийната субсидия. В публичното пространство се появиха обвинения срещу него от членове на „Възраждане“, че си е купил луксозни имоти именно с парите на партията. Всъщност по документи той и жена му имат две жилища. Едното е апартамент във Варна, който се води на името на съпругата му Велина. През 2019 г. пък политикът се сдоби и с нова къща в елитен затворен комплекс край Варна, която твърди, че е на кредит и ще изплаща 20 години. Сега цялото му семейство обитава въпросния имот. Жената на Костадинов е музейна работничка. Велина е съгражданка на примата на родната естрада Лили Иванова и е родена в Кубрат. От дълги години обаче живее във Варна, откъдето е съпругът ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *