Контрера: Кандидати, които само по избори стъпват в периферните квартали, няма да решат проблемите на хората

Карлос Контрера, втори в листата за общински съветници в София от ВМРО – Българско национално движение

Източник: „24 часа

Карлос Контрера е член на националното ръководство на ВМРО – БНД. През мандата 2015-2019 г. е общински съветник от ВМРО – БНД в Столичния общински съвет. Заместник-председател на комисията по обществен ред и сигурност на Столична община. Юрист, завършил СУ „Св. Климент Охридски“.

За мен предизборната кампания трябва да бъде сблъсък на идеи и решения за София. В момента останалите ни опоненти се занимават с общо политическо говорене. Усеща се, че много от тях говорят, но не знаят какво да правят в деня след изборите. Много е популярно сега да се говори за кварталите и периферията на града.

Трудно бих повярвал, че хора, които само по избори стъпват там, ще решат проблемите на хората. Нещата не се изчерпват до кърпене на дупки и две-три нови лампи за цял мандат. За да са ти приоритет кварталите, трябва да си непрекъснато там, сред хората. Голяма част от проблемите са решими просто с по-добра организация, дори не се изискват допълнителни финансови средства. Например маркировката на пешеходните пътеки. Те са в безобразно състояние, особено по кварталите и селата.

Приоритетите на ВМРО са ясни – сигурност, транспорт и екология. Разбира се, има свързаност между тях. Една мярка в сигурността подобрява екологията и обратното. Премахването на гетата ще намали пушеците от горенето на отпадъци и нивата на фини прахови частици, от които страда целият град. Намаляването на интервалите на движение на автобусите ще облекчи трафика, а оттам ще намалее и замърсяването от автомобилния трафик.

Ние от ВМРО мислим комплексно за проблемите, а не на парче. София иска решения, някои от тях може и да не са съвсем популярни, но трябва да се вземат и приложат час по-скоро. За нас е важно софиянци качествено да започнат да усещат промяна в кварталите след 1-2 г. Ясно е, че някои от нещата ще отнемат и повече време – например идеята за газификация на кварталите. Но започнем ли отсега да работим, резултатите ще се усетят. Сигурен съм, че хората ще оценят с положителен знак нашите предложения.

ВМРО предлага разумни и прагматични решения, ние не даваме неизпълними обещания. Не спестяваме и истината, въпреки че доста хора не желаят да я чуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *