Кметица забрани да се умира в почивните дни

Кметицата на френско село забрани на живеещите там да умират в почивните и празничните дни, предаде Europe 1. Решението ѝ носи символичен характер.

Кметицата Изабел Дюжеле на селцето Грел (в департамента Лоар) издаде заповед, с която „забранява” на местните жители да умират в дома си на територията на селото през почивните или празничните дни. Такова съобщение се е появило на сайта на общината.

По този начин кметицата иска да привлече вниманието на властите към сериозен проблем в нейното населено място – а именно липсата на лекари в района. Дни преди да подпише закона, кметицата не могла да намери лекар, който да удостовери кончината на починал местен.

Изабел Дюжеле посочи, че е издала абсурдната заповед заради абсурда на системата в държавата. В началото на този месец са били необходими два часа и половина, за да се намери доктор, когато възрастен местен жител починал в старчески дом. Кметицата казва, че това е неуважение към умрелия и неговите близки. Във въпросното село живеят близо 850 души. Хората са реагирали положително на странната заповед, защото според тях по този начин може да се реши проблема с недостига на лекари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *