Китайците удължават живота с 2 упражнения за крака

Не е тайна, че сред хората от азиатските страни столетниците са много. Това се дължи на множество фактори, сред които са начинът им на хранене и психическата нагласа. Но не само това има значение. За да останат активни и енергични дори в напреднала възраст, представителите на азиатските страни правят и различни физически упражнения.

Има няколко китайски медицински практики, които имат за цел да удължат живота. Предлагаме ви да се запознаете с упражненията за крака от източната медицина.

Едно от популярните упражнения е ходенето на пръсти. С помощта на него, според източните лекари, се стимулират няколко точки с натиск, които имат благоприятен ефект върху тялото.

Трябва да ходите на пръсти всеки ден в продължение на 1-2 минути и да повтаряте това упражнение в продължение на 3-5 серии. Смята се, че облекчава умората от краката, ускорява кръвта в съдовете, помага за отслабване и коригира стойката.

Второто упражнение е вибрационна гимнастика за краката. За да го изпълните правилно, застанете с боси крака на пода, вдигнете се на пръсти на не повече от 1 сантиметър от пода и след това рязко падайте надолу. Ще чуете тупане и тропане по петите.

В изпълнението му има редица нюанси. Докато слизате, не бива да изпитвате неприятни усещания. Също така не трябва болката да отива в главата. Трябва да правите 60 такива „разтърсвания“ на ден, а в средата да направите почивка от 10-20 секунди.

Това упражнение се препоръчва за тези с подути крака или проблеми с вените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.