Китайска банка иска до открие клон у нас

China Construction Bank Corporation е петата по големина банка в света

Петата по големина банка в света – China Construction Bank Corporation, обмисля навлизане в България. Това обяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по Блумбърг ТВ България.

Представители на банката са посетили България заедно с изпълнителния зам.-председател, сериозен екип и представителя им в Люксембург, стана ясно от думите на Симеонов. Те разглеждат много сериозно темата за свое присъствие в България и формата му. За голямо съжаление държавните институции не проявиха интерес, но ние ще направим необходимото информацията, която събрахме, да достигне до тях и при една следващата визита да могат да бъдат договорени с по-големи подробности и то с институциите, от които зависи осъществяването на това намерение, добави Симеонов.

Припомняме, че при посещението си в Китай миналата седмица, президентът Румен Радев покани китайска банка да открие представителство у нас. Той обаче не спомена конкретно имена.

China Construction Bank Corporation е една от водещите търговски банки в континентален Китай и започва дейността си през октомври 1954 г. като Китайска строителна банка. Има и широко представяне в света – над 200 клона и дъщерни дружества от всички нива в 29 страни и региони по света. Дъщерните дружества покриват множество бизнес области, като взаимни фондове, финансов лизинг, животозастраховане, имуществено застраховане, инвестиционно банкиране, фючърси и пенсии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *