Караянчева пак блесна! Стана хит с изписването на „Брекзид“

Борис Бонев се подигра на парламентарната шефка, че е неграмотна, тя обясни, че това било заигравка с Борис Джонсън

Председателят на парламента Цвета Караянчева предизвика вълна от коментари с начина, по който изписа Брекзит при гостуването си в студиото на радио „Дарик“ за традиционното предаване „Годината“.

Друг от гостите – столичният общински съветник Борис Бонев, забеляза, че тя е изписала „Брекзид“ като „Дума на 2019 г.“ и сподели това в своя профил във „Фейсбук“. Неговият пост веднага се превърна в хит в социалната мрежа.

Часове по-късно Караянчева реагира и написа: „Главно „Б“ и главно „Д“, Boris Bonev! БрекзиД във варианта на Борис Джонсън! В една дума инициалите на Борис Джонсън и напускането на Великобритания. Това е вярната дума, а не Брекзит, защото без Борис Джонсън, той би бил невъзможен! Предложих малко повече символизъм! И закачка с всички, които писаха след това на таблото на „Годината“ на „Дарик“! Радвам се, че някой го забеляза. Но жалко, че не схвана хумора и символите, Boris Bonev“.

Въпреки нейното обяснение, не липсваха и последващи коментари. По-хапливите предположиха, че са били нужни няколко часа на PR-ите на ГЕРБ, за да измислят приемливо обяснение и да замажат грешката. А други припомниха гафа на Караянчева от 2016 г., когато от парламентарната трибуна обяви, че столицата на Китай – Пекин, се намира във Виетнам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *