Каракачанов: Петков готви национално предателство около 24 май

Премиерът не само не разбира за какво става дума, но той е поел ангажименти, бесен е бившият министър на отбраната

 

Около датата 24 май част от правителството, начело с премиера Кирил Петков и партията „Продължава промяната“, се готвят за извършат национално предателство. Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, бивш вицепремиер и министър на отбраната.

„Имаш решение на българското правителство от 2019 г., решение на парламента от 2019 г., решение на КСНС при президента от 2020 г., имаше и през януари тази година също решение на КСНС. Българската позиция е ясна: компромиси по темата за РС Македония не се правят, докато няма някаква промяна в политиката на Скопие спрямо България“, категоричен е Каракачанов.

Той подчерта, че за цялото българско общество вече е видно, че „Кирил Петков не само не разбира за какво става дума, но той е поел ангажименти“.

„В момента той суче и маже, опитва се да извърши национално предателство, за да заслужи това, че някой го взе от нищото и го направи премиер на България. Това вече е ясно за всички“, заяви Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО очаква, че българското общество ще бъде критично, защото през всичките тези години между 75-84% от българските граждани са категорично против да се правят компромиси по темата за РСМ.

„Тук някакви приказки, че наш национален интерес е да бъдем заобиколени от държави-членки на ЕС заради войната в Украйна, са пълни глупости и приказки за наивници. РСМ и Албания са членове на НАТО. Това им дава гаранцията за сигурността, а не членството в ЕС“, подчерта бившият военен министър.

Каракачанов заяви, че всички искаме на Балканите да имаме партньори в ЕС, но членството в ЕС означава покритие на критерии.

„Определено нямаме интерес държава, като РСМ, която води антибългарска политика да стане член на ЕС. Защото всички тези практики на фалшифициране на българската история, преследване на българи, претенции за национални малцинства в България, ще стане много по-сериозен проблем, когато тази държава стане член на ЕС“, подчерта почетният председател на ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *