Каракачанов искал да се спаси като консул

Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов си търси консулски пост в чужбина, съобщи Lupa.bg. Лидерът на ВМРО толкова бързал да се измъкне от България, че нямал никакви претенции къде точно ще го пратят.

„Войводата” искал спешно да се спаси някъде далече от страната по две основни причини. Първата е, че в партията вече е настанало сериозно брожение срещу него.

„Във ВМРО Каракачанов се беше обградил с няколко души, които нямат нищо общо с първоначалната идея за ВМРО. Както и той самият. Там вече борбата не е за власт – в партията искат човек, който да възстанови авторитета на ВМРО като формация. Защото Каракачанов я превърна в квартална кръчма, в някаква квартална седянка”, обясниха запознати с плановете на партийния лидер.

След вторите подред неуспешни избори членовете на ВМРО вече осъзнали, че остават без нищо – без представителство в парламента и даже без субсидия.

На 11 юли партията се яви на вота в коалиция с Марешки и Валери Симеонов – а по закон, за да получиш субсидия, когато се състезаваш в коалиция, трябва да вземеш поне 4% от гласовете.

Освен за да се спаси от гнева на партията, Каракачанов имал още един мотив да бяга в чужбина – за да се спаси от евентуални разследвания. Консулите имат дипломатически имунитет и трудно се разследват, освен това са далече от фокуса на вниманието.

Въпреки напъните на бившия вицепремиер обаче засега сметките му не излизали, защото президентът Румен Радев далеч не бил склонен да удовлетвори молбата му и да го спаси някъде като консул.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *