Формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ уреди депутатско място за любовницата си в следващия парламент. Ертен Анисова ще бъде народен представител в 48-ото НС, защото неочаквано бе посочена за водач на листата в Добрич. От 8-ми МИР, където се разпределят 6 мандата, движението винаги печели гласове за един (или дори двама) свои представители.

Дълги години депутат от Добричка област бе д-р Хасан Адемов. Изнедващо за всички депесари, за изборите на 2 октомври ръководството посочи Ертен Анисова за водач на депутатската листа. Бившият министър на труда и всепризнат специалист в социалната сфера пък е изпратен само в столичния 25-ти МИР, където няма никакъв шанс да се пребори с Бойко Борисов, Ицо Хазарта, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов и Владислав Панев. Всеизвестен е фактът, че ДПС няма никакъв електорат в столицата. На избори обикновено за депесарите гласуват по 600-700 души във всеки от трите софийски избирателни района.

На практика това означава, че Мустафа Карадайъ праща Хасан Адемов принудително в пенсия.

Неговото място в парламента ще бъде заето от никому неизвестната Ертен Енисова, чийто единствен плюс в предизборната кампания е, че е родена в Добрич. С протекциите на ДПС е назначена на работа в парламентарната администрация. Според бивши депутати от ДПС, Мустафа Карадайъ е твърдо решен да я направи депутатка, тъй като двамата били в „изключително близки отношения“. По сурдинка в движението се разказва за тайните срещи в софийското им „любовно гнездо“ и влажните погледи, които без притеснение от никого си разменяли в парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *