Калин Стоянов е министър на ДПС, обяви Бойко Рашков

Депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков обвини сегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзки с ДПС. В интервю за БНР Рашков заяви, че при предстоящата ротация няма да подкрепи състав на правителство с мандат на ГЕРБ и в което Калин Стоянов ще остане вътрешен министър.

Както и аз малко по-късно разбрах, че той е посещавал централата на ДПС. Тази ревност, с която ДПС пазят министъра на вътрешните работи, говори, че връзката е отдавна и е доста силна. Те се гласят да участват в регулаторните органи. Въпреки че не претендират да имат министри в правителството, те, щом подкрепят един или друг, това е реално участие в правителството, макар и косвено, заяви Рашков.

Според него Стоянов е възстановил на работа в МВР хора, които се занимават с незаконна дейност:

„Виждам как лица, за които ние, като политическо ръководство в МВР, получихме информация, че се занимават с незаконосъобразна дейност и направихме необходимото те да бъдат преместени на други длъжности или освободени от Министерството на вътрешните работи, ако става дума за корупция, престъпни посегателства и т.н., виждам как сега, в момента, по време на управлението на министерството от министър Стоянов тези хора се връщат на работа. Тези хора бяха свързани с тези две партии, които в момента така ревностно подкрепят министър Стоянов, което не прави чест на министерството и на него самия като министър“.

Никога не съм казвал „да“ на оферта за оглавяване на антикорупционната комисия. Аз не намирам никакво основание да страдам от факта, че не ми се предлага, а и аз не съм дал съгласието си да заема подобен пост, твърди Рашков.

Разкрития за Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото 

Бойко Рашков коментира и случая с Мартин Божанов-Нотариуса. Той заяви, че при него са отишли около 10 души, пострадали от дейността на Божанов и Пепи Еврото. Всички материали са изпратени в ГДБОП.

Доколкото ми е известно – тези материали са изпратени още през 2021 г. в прокуратурата, каза бившият вътрешен министър. Според него ако прокуратурата беше взела по-навреме решението да образува производство и мярка за Божанов, сега той щеше да е жив.

По думите му идентични материали е имало и за Пепи Еврото. Рашков е на мнение, че може да се установят магистратите, които са изпълнявали поръчките. Това трябва да стане в хода на едно разследване, което трябва да се проведе по повод на убийството на Божанов, обясни депутатът от ПП-ДБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *