Какво чакаме?! Една корумпирана шайка е узурпирала държавата и краде всичко

В своя профил в социалната врежа Фейсбук ПР експертът Любомир Аламанов написа, че е повече от възмутително една корумпирана шайка да е узурпирала държавата и да краде най-безочливо всичко, включително и ”години от живота ни.” Още по-скандалното е, че въпреки, че буквално е превзела всичко, тя иска още и още. Не ѝ стига, че е преяла с власт, пари, влияние, простотия, наглост, лицемерие. Вероятно скоро ще пръсне от дебелоочие. И продължава нагло да иска още. Какво още тя трябва да изтисква от нас, за да се осъзнаем?

Любомир Аламанов посочва, че от трагично нашето положение отива все повече към безнадеждно, защото заприличваме на руснаците, които „живуркат в кремълската пропаганда и не възприемат в какво чудовище се превръща родината им?“ Само ние можем да изгоним корумпираните, като сме активни и гласуваме, а не като се оставяме да ни „водят за носа“. Наистина ли си мислим, че с негласуването си ще трогнем Борисов, Гешев и други забележителни властови фигури.

Помислете си пак. И следващият път бъдете отговорни. Знайте, че действията има последствията, бездействията също.

Ето пълния текст към публикацията на Любомир Аламанов:

Две срещи. Уж близо една до друга, а толкова далеч.

Днес Борисов си е говорил с Нинова на нещо, наречено „лидерска среща“. И пак си е променил мнението. Започнал е да говори за „техническо и експертно правителство“. Щял да разговаря с колегите си за промяна на решението на Националния съвет на ГЕРБ, което забранява на партията да влиза в общо управление с левицата.

В това време се провежда среща, посветена на върховенството на закона в България и бизнес средата с безпрецедентното участие на всички водещи търговско-промишлени сдружения на чуждестранния бизнес в страната, организирана от Американската търговска камара в България (АТК) в партньорство с Британо-българската бизнес асоциация, Българо-швейцарката търговска камара, Германо-Българската индустриално-търговска камара, Гръцко-българския бизнес съвет, Конфиндустриа България, Френско-Българската търговско-индустриална камара и Шведско-българската търговска камара.

Американският посланик Херо Мустафа заявява директно: „Една много малка група създаде [в България] система, която обогатява олигархичната класа и превзема държавните ресурси.“

И още:  „Преди да дойда в България (2019 г.), на мои встъпителни срещи български чиновници казваха: „Не ползвайте думата „корупция“, нищо няма да постигнете, това ще развали отношенията ми с правителството.“

„В България виждаме как корупцията изключително много деформира функционирането на някои институции и как ги контролира в ущърб на българския народ.“

Какво чакаме още? Цял свят ни казва, че една корумпирана шайка е узурпирала държавата и краде всичко. Включително години от живота ни. И продължава нагло да иска още. Какво искаме още? Колко повече трябва да ни кажат, да ни покажат? Не разбираме ли, че приличаме на руснаците, които живуркат в кремълската пропаганда и не възприемат в какво чудовище се превръща родината им? И ние ли така не разбираме в какво сме се превърнали?

Демократичните страни ни казват достатъчно. Посочват проблемите достатъчно. Разкриват виновните достатъчно. Но няма да ни свършат работата. Няма да сменят политиците, заради нас. Няма как да стане.

Само ние можем да променим нещата. Само ние можем да изгоним корумпираните. Само ние можем да гласуваме и да изгоним крадците. Цял свят ни казва как корумпирана шайка ни краде държавата, живота, бъдещето на децата ни. Какво искаме повече?

Две срещи. Само едната посочва път към нормално бъдеще. Идват избори. Мислете. Гласувайте. Изгонете корумпираните. Спокоен ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *