И Хаджигенов харесвал Ива Митева за премиер

От „Изправи сеБГ! Ние идваме!“ продължават да се надяват третия мандат да отиде при тях.
Ние към момента сме единствените, които избягват идеологическите противоречия, опитваме да си говорим с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС, заяви пред Радио Пловдив Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Народният представител призна, че не е достатъчно обмислено предложението на Мая Манолова партиите на протеста и БСП да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат.

Разговори обаче трябва да бъдат водени, защото правителство е възможно само в тази конфигурация – трите партии на протеста и с подкрепата БСП. Ако политическото поумняване се забави, отиваме на други парламентарни избори, подчерта Хаджигенов.

Според него дали „Има такъв народ“ ще промени позицията си за предстоящи разговори за кабинет и подкрепа, ще зависи от политическото прозрение и поумняване.

Там нещата са непредвидими. Като наблюдаваме по-голяма част от реакциите, те са по-скоро емоционални, тоест нямат нищо общо с рационалното, каза Николай Хаджигенов, но допълни, че засега разговори между двете формации не са водени.

Депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ смята, че Ива Митева от ИТН би била чудесен избор за министър-председател, но недостатък на тази идея, която дойде от Атанас Атанасов от ДБ, е че ще се оголи НС.
Ние водим засега неофициални разговори, предимно с „Демократична България“. Не сме стигали до име на премиер. По-важно е как ще изглежда правителството, как ще го сглобим, какво ще бъде споразумението, какви срокове ще се поставят и какви задачи, обясни Хаджигенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *