И магаре да предложи опозицията за премиер, Борисов ще го подкрепи

Кризата в БСП тепърва започва, Трифонов трябва да преговаря с петима, после да питат Нинова за подкрепа, коментира Андрей Райчев

 

С излизането на Бойко Борисов от управлението се отваря огромен дефицит. Той успя да изгради – безпринципно, с едно напред, две назад, уникална и много добра система за отношения с Турция, Русия, Америка и Германия.

Един бежанец няма, защото Борисов има добри лични отношения с Ердоган, руски газ има, заради лични отношения на Борисов с Путин. 

Това коментира политологът Андрей Райчев по бТВ. Според него в сегашната ситуация не е хубаво, че нямаме договорена власт. Разбирам позицията на опозицията, тя е много пъти унижавана, вися на площада и нищо не направи миналата година.

Трябва да мислим по-широко, но не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, „Изправи се. Мутри вън“ и демократите – представете си да се договорят нещо, те трябва да договарят не трима, а петима.  Представете си Слави как седи и преговаря с петима, той с един не може, добави политологът. И след като се договорят, трябва да идат да питат Нинова или Борисов за подкрепа. Как се управлява така?, попита Райчев.

Борисов ще подкрепи всичко – и магаре да сложат, ще каже „давайте“.

На всичкото отогоре кризата в БСП тепърва започва. При следващи избори партията може и да е четвърта сила. Според
него Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка след изборите.

Народът вече не гласува за хора, които го превъзхождат – професори, академици, царе, а за такива като тях – един от нас, Бареков, Трифонов, Борисов“, смята още той.

Каша, вървим към предсрочни избори – ако трябва да залагам на тото: 60 на 40, каза Андрей Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *