Ицо Хазарта влиза в политиката, ще води листа на „Продължаваме промяната“

Рап изпълнителят Христо Петров, по- известен като Ицо Хазарта, ще води листата на „Продължаваме промяната“ бившите министри Кирил Петков и Асен Василев в столичния 25 МИР за предстоящите на 14 ноември парламентарни избори.

Той обяви решението си да се включи в политиката със статус в официалната си фейсбук страница.

„Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение. Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите”, написа Петров.

В статуса си той разказва, че получил поканата да влезе в листите на ПП лично от Кирил Петков.

Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот. Мога да разкажа доста от нещата, които си казахме с Кирил и със сигурност скоро ще го направя. Но сега по – важното е друго“, разказа рапарът.

Петров разказва за успехите си и подчертава, че всичко, което е постигнал до момента, до дължи на страната си. „Истината е такава – ако не е България, аз съм никой“, признава той.

„Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии? Нищо не променяш. Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен“, разказва той за причините, накарали го да влезе в политиката.

Петров разказва, че преди да приеме да е водач на листа на ПП, той е проверил „доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър“. Посочва още, че е разговарял няколко пъти и с другия съпредседател на формацията Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *