ИТН се закани на изборите да е „сама срещу всички“

Засега партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ засега заявява, че ще се яви самостоятелно на предстоящите пресрочи парламентарни избори.

Това се разбра от думите на депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред БТА.

ИТН ще бъде такава, каквато е – сама срещу всички и ще казва истината, каза той и призова да се спрат спекулациите, че ИТН ще участва в коалиция с патриотични формации.

Думите на Балабанов идват на фона на това, че по-рано съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов покани за предизборна коалиция „Има такъв народ“, „Български възход“ на Стефан Янев, както и бившите си партньори „Атака“ и НФСБ от ефира на партийната телевизия „България 24“.

По-рано тази седмица ВМРО призова за „обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната“.

„Оценката за ИТН я поставят българските граждани, изключително некоректно е сами да си я дадем“, посочи Балабанов и добави, че поставя слаба оценка на работата на 47-ото Народно събрание, което, по думите му, е изгубило лицето си под натиск на Министерския съвет.

Последните социологически прочувания показват, че ИТН ще остане под 4-процентната бариера за влизане в парламента с около или над 3%, а ВМРО има около 1 на сто подкрепа. На теория двете формации биха могли да съберат повече от 4% и да влязат в Народното събрание, но в политиката въпросът не е на проста аритметика, а и на това как избирателите на формациите биха реагирали на подобно обединени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *