ИТН не са си научили урока. Застават до ГЕРБ и стават излишни

Пресконференцията на ИТН показа, че не са си научили урока и не са разбрали защо изпаднаха от парламента.

Слави вчера се опита да обясни възхода и падението на ИТН от първа сила 24% до 3,8% с това, че се появила нова партия ПП и хората, гласуващи срещу ГЕРБ, предпочели новото, което се обявило против Борисов. Да, де, ама защо? Толкова ли бързо остаряха ИТН?

Това, което масовият избирател видя, а ИТН не видяха или се правят, че не виждат, е как вместо да изчегъртат Борисов и борисовщината, те се присъединиха към него. Излъгаха избирателите си, които ги направиха победител в избори. ИТН изчегърта четворна коалиция, отстранила ГЕРБ и с мъка опитваща се да ликвидира наследството му.

ИТН се хвърлиха яростно срещу ПП заедно с ГЕРБ (Слави еднолично обяви как слага край на коалицията, да видят всички кой е той). Уж заради Македония. Ама не им дали и 3 милиарда (те така си го делкат бюджета) на техния строителен министър, изваден от кой знае кой шкаф на политическите номади.

След свалянето на правителството ИТН последва всички пропагандни атаки на ГЕРБ срещу ПП. Дори половин година след падането на кабинета Петков ИТН даде „художествен“ принос с песен за Лена, бивша шефка на кабинет в бившо правителство. А не Маргарет Тачър, както се опитаха да сравняват.

Разровиш ли го ще мирише.

Защо и как Каримански от една банка гнила ябълка, с явни простъпки, за които още могат да го разследват, го издигаха за шеф на БНБ? (Ей затова някои са и против еврото, и контрола на ЕЦБ). Кой го изрови тоя Каримански и инсталира в партията на Слави? Кой я финансира, като не ще субсидии? И. т. н.

Като слушаш Слави, няма изгледи да очакваме друго от ИТН. Клиентелизъм, ти на мене, аз на тебе. Бизнес.

Вместо да застанат срещу Борисов и цялата организирана престъпна група, каквато е и партията му и нейните хора по институции, ИТН вече деликатно премълчават кого ще подкрепят занапред, ако влязат в парламента.

Само едно е ясно – яростни атаки срещу ПП. Е, няма нужда от ИТН. За това избирателят си има Борисов и глашатаите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *